Австрия ще забрани TikTok на служебните телефони на федералните служители, присъединявайки се към нарастващия

...
Австрия ще забрани TikTok на служебните телефони на федералните служители, присъединявайки се към нарастващия
Коментари Харесай

Австрия забрани TikTok на държавните служители

Австрия ще забрани TikTok на служебните телефони на федералните чиновници, присъединявайки се към възходящия лист на западните страни, които лимитират платформата на китайската обществена мрежа заради съображения за сигурност.

Решението е взето след съвет от австрийските разследващи служби и няколко специалисти от министерството.
Подобни ограничения неотдавна бяха подхванати от Съединените щати, Англия, Австралия, Франция, Нидерландия и Европейската комисия.

" Федералното държавно управление реши да забрани частното потребление и инсталирането на TikTok на служебните устройства на федералните чиновници ", се споделя в изказване на австрийското вътрешно министерство, изпратено до Агенция Франс Прес.

" Премахването на приложението има за цел да отстрани в оптималната степен потенциалния достъп до правителствена информация ", добави министерството, без да прецизира по кое време мярката ще влезе в действие.

Частните устройства няма да бъдат наранени.

TikTok, който може да се похвали с повече от един милиард световни консуматори, е извънредно известен в международен мащаб за шерване на къси видеоклипове.

Загрижеността за сигурността на TikTok е подкрепена от китайски закон от 2017 година, който изисква от локалните компании да предават персонални данни на страната, в случай че те са от голяма важност за националната сигурност.

Но Пекин отхвърля тези промени да съставляват опасност за елементарните консуматори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР